25 juni 2024

123 Living Blog

De Lifestyle Blog

Wat heb je nodig om te starten met investeren in vastgoed.

Beginnen met het investeren in vastgoed klinkt voor veel mensen als een droom. Alle vastgoedmagnaten worden gezien als rijk en succesvol. Voor velen blijft het bij een droom, want voor investeren in vastgoed heb je een groot startkapitaal nodig. Of is dat toch niet nodig? Lees verder om er achter te komen wat je nodig hebt om te starten met investeren in vastgoed.

Wat houdt investeren in vastgoed in

 Je kunt in veel dingen investeren, maar het meeste resultaat zien mensen in het beleggen bij vastgoed. Als je belegt in onroerend goed wordt het ook wel beleggen in stenen genoemd. Vastgoed wordt gezien als de meest stabiele belegging voor op de lange termijn. Het rendement dat op vastgoed te behalen is over het algemeen behoorlijk groot.

De basiskennis

Voordat je kunt beginnen met investeren in vastgoed is het slim op de basiskennis te leren en te beheersen. Leer de basis waar je naar moet kijken bij panden en hoe je een goede en slechte woning of kantoorpand onderscheid van elkaar. Als je leert hoe de markt in elkaar zit en hoe je een goede investering kunt kiezen, ben je al bijna op de helft.

Beginnen met vastgoed

De meeste die beginnen met vastgoed zijn er niet helemaal zeker van of het allemaal wel gaat lukken. Het is natuurlijk een grote smak geld die ingezet wordt. Niet iedereen heeft dat geld zomaar op z’n rekening staan. Daarom is het slim om de opties te bekijken waarmee je kunt investeren in vastgoed zonder dat het direct veel geld kost.

Nadat je alle basiskennis tot je genomen hebt en snapt hoe de vastgoedmarkt werkt, kun je de volgende stappen zetten. Er zijn een paar manieren om te investeren in vastgoed. Sommige zijn voor op de lange termijn, sommige voor op de korte termijn

Beleggingspand kopen en verhuren

Dit is de meest lucratieve manier om in het vastgoed te beginnen. Dit is over het algemeen de meeste succesvolle manier om hoge rendementen te behalen. Je koopt een pand en verhuurt het. Hier krijg je maandelijks een bedrag voor. Zo ontvang je maandelijks passief inkomen. Dit noemen ze ook wel cashflow. Besef hierbij goed dat het geen pure winst is. Van dit maandelijkse bedrag moet je nog rekening houden met kosten van bijvoorbeeld onderhoud.

Beleggingspand aankopen en weer verkopen

Dit soort investeren in vastgoed wordt ook wel house flipping genoemd. Je koopt een huis op, knapt het helemaal op om het daarna met een mooie winst weer door te kunnen verkopen. Om deze methode succesvol uit te kunnen voeren moet je redelijk wat kennis hebben voer de vastgoedmarkt. Je weet vooraf natuurlijk niet of een woning wel in waarde gaat stijgen nadat je hem opgeknapt hebt.

Vastgoedfondsen

Naast het letterlijk investeren in stenen zijn er ook nog andere mogelijkheden. Je kunt investeren in vastgoedfondsen. Deze fondsen kopen divers vastgoed op en je kunt vervolgens je geld investeren in hun bedrijf. Over het geïnvesteerde geld ontvang je dan een rendement.