25 juni 2024

123 Living Blog

De Lifestyle Blog

badkamer inspiratie

Inspireer jezelf met de nieuwste badkamermeubels

Wanneer je een nieuwe badkamer gaat kopen is het belangrijk dat je aandacht besteed aan de stijl. De keuze kan lastig zijn omdat er verschillende stijlen en kleuren zijn waar je uit kunt kiezen. Je wilt het liefste dat je badkamer een warme en rustige uitstraling geeft. Er zijn verschillende trends waar je naar kan kijken om badkamer inspiratie op te doen. De keuze van badkamermeubels is hierbij belangrijk omdat deze de badkamer vormgeven. Wij hebben de nieuwste badkamermeubels voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder en doe hier inspiratie op! 

Badkamermeubels in een hout(look)

Wanneer hout in badkamermeubels is verwerkt zorgt dat voor gezelligheid. Het kan een leuk idee zijn om tegels in visgraatpatroon te leggen. Een eiken(look) kast of houten wandpanelen als badkamermeubel doet het altijd goed. In combinatie met de kleur groen gaat het helemaal mee met de hedendaagse trend. Het is wel belangrijk dat je het hout behandeld met een coating die waterbestendig is. Een goed ventilatiesysteem in de badkamer is ook belangrijk zodat het hout goed blijft. 

badkamer inspiratie

Een donkere badkamer 

De meeste mensen gaan graag voor wit in hun badkamer, maar een donkere badkamer is ook steeds meer gewild. Het geeft een bepaalde luxe uitstraling en samen met een retro look maak je het helemaal af. Het is leuk dat je hier kan werken met opvallende details in opvallende kleuren. Gouden en zwarten details zijn mooi om terug te laten komen en je kan het ook industrieel maken als je dat leuk vindt. Wanneer je donkere tinten in je badkamer terug laat komen dan is het leuk om ook planten in de badkamer te zetten. Het zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit meteen wordt verbeterd. 

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

De badkamer van de toekomst heeft elementen als bijvoorbeeld een smart douche, slimme kranen of slimme spiegels. Het zorgt ervoor dat jij je fijn voelt in je badkamer. Het zijn luxe elementen die zorgen dat je kan genieten. Een badkamer moet een ruimte zijn waar je tot rust kan komen en je even kan terugtrekken. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en daarom zijn waterbesparende douches en kranen steeds meer gewild. 

Er zijn heel veel verschillende soorten badkamermeubels en zorg er daarom voor dat je van tevoren de stijl bepaald die je graag terug wilt laten komen in je badkamer. Het kan fijn zijn om een moodboard te maken om inspiratie op te doen en te weten wat het beste bij jouw wensen aansluit.