25 juni 2024

123 Living Blog

De Lifestyle Blog

lichten-spots

Hoe meer je weet, hoe minder werk je hebt

Wil jij graag je eigen veranda of overkapping bouwen? Dan is het handig om vooraf te weten wat voor soort verlichting en waar jij je verlichting geplaatst wil hebben. Voor algemene verlichting zijn inbouwspots veranda erg populair. Als je de juiste spots hebt kun je deze vaak nog qua richting verstellen om ze op een bepaalde plek te laten schijnen. Met de bouw van de veranda is het dus erg fijn om vooraf de juiste plekken te weten, zodat je ook weet waar je moet zagen of boren en hoe je de bekabeling het makkelijkste aan kan leggen.

Straal zoals een diamant

Wat nog een voordeel van inbouwspots zijn, is dat deze vaak dimbaar zijn. Zo kun je ze feller laten schijnen als je buiten aan het werk wilt of wat creatiefs aan het doen bent. Maar je kan je veranda spots ook meer gedimt houden als je aan het ontspannen bent buiten en bijvoorbeeld rustig wat wilt drinken. Hoe fel jij deze wilt hebben licht dus geheel aan je persoonlijke voorkeur. Ook kun je ervoor kiezen om naast je veranda spots ook nog andere verlichting aan te brengen. Zij het in de vorm van een hanglamp of bijvoorbeeld bijzet lampjes.

Accessoires voor onder je veranda

Onder je veranda wil je het natuurlijk wel een beetje leuk aankleden. Zo zorg je voor een aangename sfeer en dat het een fijne plek is om te zijn. Met behulp van de juiste verlichting kun je al heel veel doen. Verlichting is namelijk ontzettend sfeer bepalend voor een ruimte. Wil jij naast je standaard verlichting ook nog een bijzet lampje? Zoals bijvoorbeeld een hanglampje op zonne energie of een bureaulamp. Je kan ook voor een grote staande lamp zoals bijvoorbeeld een booglamp kiezen voor onder je veranda. Dit alles is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en hoe jij de sfeer onder je veranda wilt.