25 juni 2024

123 Living Blog

De Lifestyle Blog

Hoe kun je slim investeren in vastgoed in België

Een groot deel van investeerders zoals pensioenfondsen stoppen een fors deel van het vermogen in vastgoed. Op een lange termijn is vastgoed een risicovrije belegging die een passief inkomen genereert. Zo kan je voor wat extra geld in je zak zorgen voor je pensioen. Wil je succesvol investeren in vastgoed, dan moet je een oog hebben voor de toekomst. De afgelopen jaren hebben laten zien dat vastgoed ook in waarde kan dalen maar ook weer kan stijgen. Daarom is het verstandig om eerst onderzoek te doen voor je gaat investeren in een type vastgoed.

Slim investeren in vastgoed in België

Wil je slim investeren in vastgoed in België? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Investeren in vastgoed is nog steeds interessant door de lage rente van leningen. De rente kan volledig worden gedekt door de huurinkomsten waardoor het bedrag van de lening hetzelfde blijft. Als de woning stijgt in waarde is de marge waarmee deze waarde stijgt de winst dat je maakt. Natuurlijk is het wel verstandig om slim te investeren. Door naar de toekomst te kijken en de verschillende opties te vergelijken kan je slim investeren in vastgoed in België.

Investeren in vastgoed heeft een goede financiële planning nodig. Je wilt alles weten over je financiële situatie voordat je een keuze gaat maken. Breng eerst je eigen situatie in kaart. Heb je spaargeld? Hoeveel geld kan je vrijmaken als investeringsbudget? Aan de hand hiervan kan je op zoek gaan naar interessante vastgoedprojecten om in te investeren. Tijdens het vergelijken van de projecten kan je rekening houden met belangrijke zaken zoals locatie, aankoopprijs, kosten en eventuele opbrengsten. Als het hele verhaal financieel gezien klopt kan je een afspraak maken met de ontwikkelaar van het project en alles op papier laten zetten. 

Het is mogelijk om te investeren in vastgoed als je met een bepaald budget werkt. Het hefboomeffect speelt namelijk erg mee in het geval van vastgoedbeleggingen. Als je wil slim investeren in vastgoed in België zorg je ervoor dat het rendement van je investering stijgt door je eigen inbreng tot een minimum te beperken. Het is echter niet mogelijk om te investeren als je helemaal geen geld hebt. De bank verwacht namelijk dat je een vermogen van 20 tot 30 procent inbrengt. Dit is goed om te weten als je wilt investeren.

Is er een goede tijd om te investeren?

Heel veel mensen denken dat er een beste tijd is om te investeren in vastgoed. Dit is echter niet het geval. Het is verstandig om zo snel mogelijk te investeren. Je hoeft niet te wachten op het juiste moment. Je kan als jonge dertiger of veertiger ook investeren in een parking of vakantieverblijf. Dit vraagt een beperkt budget, maar kan een mooi rendement opleveren. Het investeren in vastgoed is een veilige manier om meer uit je spaargeld te halen. Slim investeren in vastgoed in België is een geweldig idee om een passief inkomen te genereren. Lees hier meer over op de website van track.be.