25 juni 2024

123 Living Blog

De Lifestyle Blog

hoekbank velvet

Alles over het stylen van een velvet hoekbank in huis

Velvet is Engels voor Fluweel. Wil je graag een zacht en warm interieur creëren in je huis? Dan is een velvet hoekbank een uitstekende keuze. De stof straalt warmte en luxe uit in ieder huis. Daarnaast is een velvet hoekbank in iedere kleur verkrijgbaar. Dit artikel geeft informatie over het stylen van een velvet hoekbank in huis.

hoekbank velvet

Wat is velvet?

Velvet is een zachte, aaibare en luxe stof met een glans. De stofsoorten die gebruikt worden bestaan veelal uit katoen of zijde. Door het gebruik van katoen of zijde krijgt velvet zijn luxe en dikkere uitstraling. Velvet kan je 2 kanten op wrijven waardoor beiden kanten een ander effect produceren en dit kan een diepe donkere kleur generen of een lichte kleur doen ontstaan.

Een hoekbank met velvet voor ieder interieur

De glanzende stof maakt het een uitstekende bank voor een klassiek en chique interieur. Fluweel is echter voor ieder interieur goed geschikt omdat het in iedere vorm en kleur verkrijgbaar is.

De hoekbank velvet is populair in de kleuren blauw en groen maar ook andere kleuren zijn prachtig zoals grijs, paars, rood, okergeel of oud roze. Een blauwe velvet hoekbank staat uitstekend in een woning met art deco stijl. Door hier een velvet hoekbank te plaatsen, zet je een object neer die gezien mag worden. Groen is een goede en mooie kleur in een Scandinavisch en landelijk interieur. De kleur groen combineert goed met diverse houten meubels of met een mooie houten vloer.

Een hoekbank velvet onderhouden

Na je aankoop wil je je mooie hoekbank uiteraard zo lang mogelijk mooi houden. Onderstaande tips maken het een stuk eenvoudiger om je velvet bank lang mooi te houden.

Kruimels op de bank? Gebruik hiervoor een stofzuiger met een zachte opzetborstel om de kruimels of het stof te verwijderen. Mocht er een vlekje op je mooie bank zijn verschenen zorg er dan voor dat je meteen in actie komt om de vlek te verwijderen. Dit kun je doen door een vochtige doek te gebruiken en voorzichtig proberen te vlek te verwijderen. Mocht dit niet werken probeer het dan met een speciale reiniger die geschikt is voor fluweel. Laat vervolgens goed drogen en geniet van je schone en frisse bank.