25 juni 2024

123 Living Blog

De Lifestyle Blog

Verschillende soorten zonwering voor buiten

Nu de zomer is aangebroken zijn steeds meer mensen op zoek naar nieuwe zonwering. Zij merken dat het soms toch best warm kan worden in huis of in de tuin als de zon erop staat. Door gebruik te maken van zonwering kun je de warmte van de zon buiten houden en schaduw creëren in de tuin. De mate waarin je huis of je tuin beschermd worden van de zon, hangt af van het soort zonwering dat je aanschaft. In deze tekst zullen wij jou daarom vertellen welke soorten zonwering er zijn en wat het verschil is tussen de soorten. 

Genieten van de schaduw in je tuin? Dat kan je met een knikarm zonnescherm

De zon en de warmte uit je huis houden? Schaduw creëren in je tuin zonder een vervelende parasol die in de weg staat? Dat kan je met een knikarm zonnescherm. Een knikarm zonnescherm is perfect om onder te zitten, omdat er een vrije doorloop blijft bestaan. Bij een parasol staat de poot vaak in de weg of moet je de parasol continu verplaatsen met de zon mee. Maar gerust genieten van de schaduw, zonder al te veel moeite, dat kan je met een knikarm zonnescherm. De zonneschermen kun je op maat laten maken, waardoor je zeker weet dat deze perfect past bij jouw woning. Ook kan er dan een passend bevestigingssysteem geleverd worden, die voor uw type woning en zonnescherm geschikt is. 

De zon en warmte uit je huis houden

Een soort zonwering die de zon en de warmte wel buiten houden, maar jou geen schaduw bieden in de tuin, zijn buitenjaloezieën. Deze jaloezieën zitten dus aan de buitenkant van je huis in plaats van aan de binnenkant. Het fijne aan buitenjaloezieen is dat ze de warmte goed buiten houden en privacy bieden, terwijl je zelf nog wel naar buiten kunt kijken. Er zijn ook nog eens buitenjaloezieën die met een motor en een afstandsbediening of een app bediend kunnen worden. Je hoeft dan dus niet eens naar buiten toe om de jaloezieën te openen of te sluiten. Bovendien zijn de jaloezieën zo gemaakt dat ze goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, hagel, sneeuw, zon en harde wind.

Voor welk soort zonwering ga jij?

Er zitten dus een aantal verschillen in de zonwering. En dan hebben we nog niet eens alles besproken. Je hebt namelijk ook nog zonwering voor in de serre, screens en andere soorten zonneschermen zoals uitval zonwering en markiezen. Er zijn een aantal dingen belangrijk om te bedenken als je op zoek gaat naar nieuwe zonwering. Allereerst natuurlijk wat de functie moet zijn. Wil je enkel de zon en warmte buiten houden of wil je ook schaduw creëren? En als je een zonnescherm wilt, kies je dan voor een markies, uitvalzonwering of ga je voor een knikarm zonnescherm?