25 juni 2024

123 Living Blog

De Lifestyle Blog

Rietdekkersbedrijf inschakelen voor een prachtig rieten dak

In het Nederlands straatbeeld zie je bijna geen rieten dak meer, echter is het toch een heel mooi product. Ben je net een huis aan het bouwen en twijfel je nog over welk dak je wilt nemen? Een rieten dak is uniek en het is een prachtig plaatje om naar te kijken. Een natuurlijke, maar toch stoere uitstraling zorgt ervoor dat een rieten dak de ideale dakbedekking is. Verliefd worden op een rieten dak is dan ook niet moeilijk. Wil je je woning wonderschoon maken met een prachtig rieten dak? Dan wordt het tijd om een rietdekkersbedrijf in te schakelen. Maar wat kunnen ze voor je betekenen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet een rietdekkersbedrijf?

Een rietdekkersbedrijf is een vakman op het gebied van rieten daken en plaatst deze ook. Hierbij hebben ze altijd een duidelijke communicatie lijn met de klant. Er zijn twee manieren waarop een rietdekkersbedrijf het rieten dak kan plaatsen. De eerste variant is de traditionele constructie en deze stamt eigenlijk nog van vroeger. In Nederland wordt deze variant niet echt meer toegepast, omdat het sneller brand veroorzaakt. De meeste rietdekkersbedrijven maken momenteel gebruik van een schroefdak. Op deze manier is het dak niet brandgevaarlijk en is er ook geen isolatieprobleem. 

Naast het plaatsen van rieten daken, is een rietdekkersbedrijf ook essentieel bij het onderhoud van een rieten dak. Een rieten dak heeft meerdere keren per jaar onderhoud nodig, zo wilt niet iedereen dit zelf doen. Veel mensen gaan daarom een onderhoudscontract aan met een rietdekker. Ieder jaar moet er bijvoorbeeld een grote onderhoudsbeurt plaatsvinden. Je wilt lang kunnen genieten van het rieten dak en hiervoor is goed onderhoud nodig.

Wat kost een rieten dak?

Veel mensen vragen zich af wat een rieten dak nu precies kost. De kosten van een rieten dak liggen gemiddeld rond de 100 euro per vierkante meter. Dit is inclusief arbeidskosten, maar kan per rietdekkersbedrijf verschillen. Er zijn verschillende aspecten die invloed hebben op de prijs van een rieten dak. Zo wordt er gekeken naar het type riet, de bereikbaarheid van je dak, aantal ramen en wat er moet gebeuren. Ieder dak is anders en hierdoor kan de prijs ook flink verschillen per woning. Je kunt het beste online contact opnemen met diverse aanbieders en een offerte aanvragen. Je weet op deze manier precies wat je kunt verwachten, zodat je eventueel rekening kunt houden met je budget.

Onderhoud van een rieten dak

Je kunt de jaarlijkse onderhoudsbeurt laten doen door een ervaren rietdekkersbedrijf, echter kun je de kleine onderhoudsklusjes zelf doen. Het verwijderen van algen is een taak die je zelf kunt ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld iedere 2 jaar een algenremmer op het dak laten  sprayen, zo voorkom je namelijk algen. Daarnaast zijn mossen ook vervelend op je rieten 

dak en kan dit zorgen voor slijtage.  Je kunt het mos eenvoudig met je handen van het dak plukken en op de grond gooien.