25 juni 2024

123 Living Blog

De Lifestyle Blog

hoeslaken

Een beschermd matras

Om je matras te beschermen en comfortabeler te liggen gebruik je een hoeslaken om het matras heen, het is geen lekker gevoel als je direct op het matras zelf ligt. Het past perfect om je matras heen, door het elastiek wat er in de randen zit blijft het laken mooi strak om je matras heen zitten. Het is wel belangrijk dat je een laken kiest wat de goede maat is, een laken wat te klein is zal los schieten wanneer je het om je matras heen wil doen.

hoeslaken

Geschikt voor meerdere maten

Een hoeslaken is meestal uitgevoerd in stretch, dit betekent dat je het laken kunt gebruiken voor meerdere maten. Het is altijd verstandig om even de maat op te nemen van je matras, om ervoor te zorgen dat je altijd een laken hebt wat goed strak om je matras zit. Dit slaapt niet alleen lekkerder, het geeft ook veel meer comfort. Verdiep je ook in de hoogte van je laken, een topper heeft een andere hoogte nodig dan een matras bijvoorbeeld.

Kies het goede materiaal

Tijdens je slaap moet je natuurlijk wel op een stof liggen die je lekker comfortabel en lekker vindt, een hoeslaken is verkrijgbaar in meerdere soorten stoffen. Katoen is lekker zacht en heeft ook uitstekende eigenschappen betreft vocht, flanel is voor mensen die het snel koud hebben in de winter. Maar flanel is ook lekker zacht en comfortabel om op te liggen, combineer de kleur van je laken je dekbedovertrek. Op deze manier heb je een leuke en mooie combinatie voor op je bed.